Polski imbir na Konferencji FoodBizz: Integracja nauki i biznesu w rozwoju innowacji.

Polski imbir na Konferencji FoodBizz: Integracja nauki i biznesu w rozwoju innowacji.

Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu zorganizował wyjątkowe wydarzenie FoodBiz Connect, które odbyło się 6 lutego 2025 roku. Spotkanie, prowadzone przez prof. Joannę Kobus-Cisowską, miało na celu omówienie możliwości współpracy między nauką a biznesem w kontekście innowacyjnych projektów. Sala wykładowa stała się miejscem, gdzie przedsiębiorcy, naukowcy oraz przedstawiciele instytucji wspierających innowacje mogli dzielić się doświadczeniami i szukać nowych możliwości rozwoju.

W trakcie wydarzenia odbyły się inspirujące wystąpienia ekspertów z NCBiR, CDR, KPK oraz Urzędu Marszałkowskiego, a także panel dyskusyjny i sesje networkingowe. Prezentowano również ofertę Wydziału oraz przegląd dostępnych form finansowania i procedur wdrażania nowych produktów na rynek.

Jako prezes zarządu Agrismat, miałam przyjemność uczestniczyć w tym wydarzeniu, które było również platformą promującą nasz wspólny projekt "polski imbir". To wyjątkowa inicjatywa podkreślająca znaczenie połączenia naukowych podejść i biznesowej praktyki w rozwoju innowacyjnych rozwiązań dla sektora żywności i żywienia. Udział w FoodBiz Connect to nie tylko możliwość nawiązania wartościowych kontaktów, ale także szansa na zdobycie wiedzy, która może przyczynić się do dalszego rozwoju naszego projektu.


img-20250209-wa0005.jpg
img-20250209-wa0006.jpg
zdjecie-whatsapp-2025-02-06-o-202017fa9d6368.jpg